Westerbreedte architecten | Verbouwing woning Rotterdam 03 - Westerbreedte architecten

Verbouwing woning Rotterdam 03

Verbouwing woning Rotterdam.

De toekomstige bewoners van deze woning in Hilligersberg, Rotterdam wilden graag
vanuit hun eetkamer zo de tuin in kunnen lopen. Doordat de tuin een meter hoger ligt dan
de huidige begane grond vloer hebben we een ontwerp gemaakt met een verdiepte eetkamer grenzend aan de tuin.
Deze uitbouw krijgt een extra hoog plafond van bijna vier meter hoog. De achterpui is zo transparant mogelijk gehouden
en bestaat geheel uit glas in houten kozijnen passend bij de huidige.
De gehele achtergevel is verwijderd en heeft een stalen portaal gekregen. Zo is de uitbouw onderdeel
geworden van de huidige woonkamer. Tevens hebben we een keuken doorbraak gerealiseerd met maximaal doorzicht van eetkamer naar keuken

We wilden in het pand de oude details en ornamenten behouden, het marmer in de hal hebben we ongemoeid gelaten.
De sierlijsten aan de plafonds zijn hersteld het glas in lood hebben we
weten te behouden middels voorzetramen.
De woning is voorzien van geheel nieuwe electra en stoppenkast, tevens is het verwarmingssysteem geheel vervangen.
Op de tweede verdieping is een tweede badkamer gerealiseerd met toilet en ruime inloopdouche naast de masterbedroom.
De zolder is bewoonbaar gemaakt en heeft een dakkapel gekregen waardoor een ruimtelijke slaapkamer ontstaat.
De balken zijn in het
zicht gelaten.