Westerbreedte architecten | Schuurwoning Apeldoorn - Westerbreedte architecten

Schuurwoning Apeldoorn

Schuurwoning Apeldoorn

Duurzame houtskeletbouw woning

Deze vrijstaande schuurwoning van 150 m2 in Apeldoorn is recent opgeleverd. De schuurwoning meet 9,80 bij 7,80 m. Op de begane grond is een grote eetkeuken met daaraan een diep zitraam gerealiseerd. De begane grond is extra hoog met drie meter vrije hoogte. Dit creëert samen met de brede aluminium schuifpui een heel ruimtelijke woning. De trap is in het midden van de woning geplaatst zodat een rondloop mogelijk is. Op de verdieping zijn vier slaapkamers en een ruime badkamer met inloopdouche. Om de vrije hoogte aan de straatzijde optimaal te benutten, kregen de kinderslaapkamers een entresol. De houten constructie is op de begane grond deels in het zicht gelaten. Scroll naar beneden voor meer foto’s.

Technische aspecten

Ademende gevel, luchtdicht gedetailleerd.  Constructie prefab houtskeletbouw woning: -begane grondvloer beton met kruipruimte indien gewenst. Gevel 280mm duurzaam geïsoleerd met isofloc, gewonnen uit papierpulp ( cellulose isolatie) . Vloerverwarming op alle lagen. Warmtepomp, zonnecellen, EPC 0.2.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is 10 tot 15% goedkoper dan traditionele bouw. Doordat de houtskeletbouwelementen in de timmerwerkplaats exact op maat gemaakt worden, staat het casco in enkele dagen. Daarna is de woning weerdicht en kan de afwerking beginnen. De totale bouwtijd is daardoor slechts 6 maanden.

Periode: 2017-2018 Constructeur: Madar Adviesbureau, Delft Aannemer: Bouwbedrijf Budding, Lunteren https://www.bouwbedrijfbudding.nl/