Westerbreedte architecten | zelfbouw

Vrijstaande woning Hillegom

Vrijstaande woning Hillegom

Houtskeletbouw en metselwerk gevel

Deze woning in Hillegom heeft vrij uitzicht over de bloembollenvelden. Om dit maximaal tot zijn recht te laten komen hebben we de woonkamer dubbelhoog gemaakt met een grote vide over de volle breedte van de woning. Hierdoor ontstaat een heel ruimtelijke woning die op elk moment van de dag van het zonlicht kan genieten. Door een uitgekiende positionering van de trappen ontstaat een brede woonkamer. De trap vormt een los element in de ruimte, vanaf elke positie op de trap heb je zicht naar de woonkamer. De houten balken zijn in het zicht gelaten. De woning heeft een casco van houtskelet met een gevel  in metselwerk. Scroll naar beneden voor meer foto’s.

 

Woningtype        Afm. (b x l x h)         BVO              Inhoud         EPC           
vrijstaand 10,8 x 7,8 x 11 260,0 m2 760,0 m3 0.2

Technische aspecten:

Ademende gevel, luchtdicht gedetailleerd.  Constructie prefab houtskeletbouw woning: -begane grondvloer beton met kruipruimte indien gewenst. Gevel 280mm duurzaam geïsoleerd met isofloc, gewonnen uit papierpulp ( cellulose isolatie) . Vloerverwarming op alle lagen.

-Warmtepomp,Zonnecellen  -Rc waarde 0.2

Houtskeletbouw:

Houtskeletbouw is circa 10 tot 15 % goedkoper dan traditionele bouw . Doordat de houtskeletbouwelementen in de timmerwerkplaats exact op maat gemaakt worden staat het casco in enkele dagen. Daarna is de woning weerdicht en kan de afwerking al beginnen. Totale bouwtijd is ca. 6 maanden

Periode: 2017-2018 Constructeur: Madar Aannemer: Groenhart