Westerbreedte architecten | Schuurwoning houtskeletbouw energieneutraal architect zelfbouw warmtepomp goedkoop

Schuurwoning Oosterwold

Schuurwoning

Bent u geinteresseerd in een schuurwoning ?Westerbreedte architecten ontwerpt voor ieder budget en geheel naar uw wens, met aandacht voor detail en materialisering. Elk ontwerp wordt geheel op maat voor u ontworpen, en  is uniek passend bij uw wensen. Meestal gaan we uit van een houtskeletbouwwoning daar dit een goedkope en snelle bouwmethode is, natuurlijk behoort baksteen of betonbouw ook tot de mogelijkheden. Doordat houtskeletbouw een stuk lichter is dan traditionele bouw kan flink op de fundering bespaart worden. Elke woning voldoet vanzelfsprekend aan de huidige standaard van energiezuinigheid en is energieneutraal.  Ik begeleid het gehele ontwerp en bouwproces van eerste schets tot de laatste schroef.

Eigenschappen houtskeletbouw:

Korte bouwtijd: Door de korte bouwtijd ligt de prijs van een  houtskeletbouwwoning ongeveer 10 tot 15 % lager dan bij traditionele bouw. Doordat de houtskeletbouw elementen in de timmerwerkplaats geprefabriceerd worden, staat de ruwbouw al in enkele dagen. De woning is dan wind- en waterdicht.

Optimaal ruimtegebruik:   Doordat de gehele geveldikte vol geisoleerd kan worden is de geveldikte mimiaal en blijft er een groter netto oppervlak over.

Ademende woning:   De gevel van een houten woning is ademend, hierdoor heerst er een prettig binnenklimaat in de woning. Hout beschikt over goede vochtregulerende eigenschappen,waterdamp wordt opgenomen en afgestaan aan de omgeving.

Betonnen vloeren met vloerverwarming:   De vloeren van een houtskeletbouwwoning zijn van beton. Met daarin vloerverwarming voor een optimaal binnenklimaat.

Duurzaam: Elke woning is  energie-neutraal,  de woning wordt geheel luchtdicht afgewerkt, voorzien van 3-dubbelglas een dikke laag gerecyclede isolatiemateriaal (paperpulp) en warmtepomp.

Geinteresseerd ?: neem contact op: info@westerbreedte.org